poniedziałek, 4 listopada 2013

Zapiekany camembert & ostre, marynowane papryczki

Ten przepis mam od koleżanki Angielki, u której byliśmy kiedyś na grillu. Coś tak niesamowicie smacznego   i łatwego w przygotowaniu, nie mogło być pominięte na blogu. 

Użyłam organicznego sera camembert kupionego w Carrefourze.

 Przepis: 

- Włącz piekarnik i nagrzej go do 200 stopni.
- Odpakuj ser z papierka i zawiń go w folię aluminiową jak paczkę, ku górze
- Włóż spowrotem do drewnianego pojemniczka, nie przykrywaj i włóż do piekarnika.
- Po upływie 20 minut wyjmij ser, rozpakuj z folii i delikatnie wykrój krzyż, rozchylając końce na zewnątrz.
- Podawaj z bageitką czy innym ulubionym pieczywem.

Ja dla zaostrzenia smaku dodaję pikantne marynowane papryczki. Mogą to być również korniszony.     Świetnie komponuje się różowe wino. Smacznego!










3 komentarze:

  1. O mamo, to musi mieć nieziemski smak! Uwielbiam sery w każdej postaci, wypróbuję przy najbliższej okazji :D

    OdpowiedzUsuń
  2. jedyny minus to, ze malo dietetyczne :D

    OdpowiedzUsuń